Your partner in quality

1.      Hoe kan ik de producten van Belned bestellen?

Als u producten bij Belned wilt bestellen, kan dat op verschillende manieren.

Op welke manier u uw bestelling ook aan ons doorgeeft, wij zorgen ervoor dat deze snel en goed wordt verwerkt. De levertijd kan in overleg worden bepaald. Belned werkt volgens een vast routeschema.

2.      Waarom is ventileren zo belangrijk?

Glas en ventilatie hebben alles met elkaar te maken. Veel ventilatieroosters worden samen met of in plaats van glas in kozijnprofielen geplaatst en zijn via de glashandel te bestellen. Welk type rooster geplaatst wordt, is afhankelijk van het gekozen ventilatiesysteem en de geluidsbelasting van de omgeving.

Aan de luchtdichtheid van gevelconstructies is de laatste jaren veel aandacht besteed. Maar die grote mate van luchtdichtheid heeft met name in woningen geleid tot vochtproblemen en schimmelvorming. Menselijke activiteiten produceren nu eenmaal vochtige en vervuilde lucht.

MAXIMALE LUCHTDICHTHEID IS DUS IN HET OPZICHT VAN HYGIËNE EN COMFORT NIET GUNSTIG, TENZIJ ER EEN VENTILATIESYSTEEM AANWEZIG IS, DAT ONDER ALLE WEERS- EN GEBRUIKSOMSTANDIGHEDEN BLIJFT WERKEN.

Ventileren kan op de natuurlijke manier (via openingen in de gevel, zoals klepramen of ventilatieroosters in verticale luchtkanalen) of op de mechanische manier (lucht verplaatsende ventilatoren, mechanische afzuiging). Een combinatie van beide manieren wordt tegenwoordig het meest toegepast.

Het grote voordeel van ventilatieroosters boven openstaande ramen is natuurlijk beperking van het energieverlies, beperking van de geluidsoverlast, beperking van ongedierte en het is minder inbraakgevoelig.

3.     Worden voorzetramen alleen gebruikt voor geluids- en/of temperatuurisolatie?

Nee, voorzetramen worden bijvoorbeeld ook geleverd met gehard c.q. veiligheidsglas ter bescherming van glas in lood.

4.     Hoe voorkom ik condensvorming bij voorzetramen?

Condensvorming kan worden voorkomen door de tussenruimte te laten ventileren met de buitenlucht. Ervan uitgaande dat de voorzetramen aan de buitenzijde zijn gemonteerd, zou u dit kunnen doen door het afdichtrubber aan de binnenzijde van het voorzetraam te onderbreken. U doet dit door links onderin en rechts bovenin (ongeveer een centimeter naast c.q. onder de hoek) een stukje rubber te verwijderen van ca. 1,5 cm. Hiermee is voldoende ruimte voor ventilatie gemaakt.

Bij binnen geplaatste voorzetramen is het met name van belang, dat de afdichting van de ramen aan de buitenzijde goed is. Het komt vaak voor dat er sprake is van oude stopverf, die vocht doorlaat. Dit vocht kan door het goede voorzetraam aan de binnenzijde niet meer weg en gaat condens vormen.

5.     Welke verf is geschikt voor Belned glaslatten?

De glaslatten van Belned zijn behandeld met een WF 3310-06-25 van Sikkens in de kleuren 1013, 7026, 7035 en transparant pehalin Cetol WP 560 kleur 161 en zijn zowel overschilderbaar met watergedragen als met synthetische lakken.

6.     Levert Belned maatwerk met glaslatten voor o.a. renovatie?

Ja, op verzoek van de klant worden de glaslatten in verstek gezaagd, gecontramald, voorgeboord en van ventilatiesleuven en inkepingen (neuslatten) voorzien. Daarnaast kunnen ze opgebost worden per merk, zij-, voor- of achtergevel.

Webshop

Belned news:

ACTIE KUNSTSTOF BEGLAZINGSBLOKJES

In de maanden februari en maart 2024* kunt u profiteren van de volgende ACTIE Een Optimabox 22 of 24 of […]

Lees meer

Product promodeal:

TRAININGSPLICHT voor gebruik PU-producten

Op 4 augustus 2020 is door de Europese autoriteiten onder de verordening ‘REACH’ een nieuwe beperking op diisocyanaten gepubliceerd. Dit […]

Lees meer