Your partner in quality

De afgelopen jaren is de markt voor Meranti ingrijpend veranderd. Het volume van de timmerindustrie bestond voor 80% uit niet gevingerlast hout en 20% van het volume bestond uit gevingerlast en gelamineerd hout. De moderne machines zoals bijvoorbeeld de Conturex machines vereisen een grote nauwkeurigheid omdat anders het productieproces stagneert. Om deze nauwkeurigheid te kunnen behouden is de verhouding 80-20 inmiddels omgekeerd naar 20-80.

Belned levert uitsluitend glaslatten die gemaakt worden van de “strips” die overblijven na het verwerken van het kernhout tot maten die gebruikt kunnen worden voor kozijnhout. Dat wil zeggen dat de glaslatten van Belned gemaakt worden van hout dat zo dicht mogelijk bij de kern van de boom ligt.

In de landen waar het Meranti hout vandaan komt is het natuurlijke bos ver uitgedund en zijn grote stammen schaars geworden. Daarnaast moet vermeld worden dat de vraag naar hout enorm is toegenomen vanuit India en China waar een mindere kwaliteit wordt geaccepteerd dan in Nederland maar men wel bereid is om hoge prijzen te betalen. Daardoor is het leveren aan de Nederlandse industrie en handel minder attractief geworden. Dit heeft tot gevolg dat het basismateriaal voor glaslatten, “strips” schaars geworden is en dat de lengte veel korter wordt omdat anders niet aan de vraag kan worden voldaan.

U zult dus vaak lengtes van 2,45m en 2,75m aantreffen. Langere lengtes zullen beschikbaar blijven maar wel veel minder dan u van ons gewend bent. Dit alles betekent dat wij uw orders voor niet-gevingerlast dark red Meranti in het vervolg gemixt qua lengtes zullen samenstellen en dat orders met uitsluitend lange lengtes niet meer gehonoreerd kunnen worden. Uw order aan Belned betekent dat u hiermee akkoord gaat.

Het is zeker niet zo dat u niet met lengtes van 2,45m en 2,75m uit de voeten kunt. Een rondgang langs de glasproducenten leert ons dat de gemiddelde oppervlakte van een isolatieruit in het glasherstel en renovatiewerk uitkomt op 1,3m2. Dat betekent grofweg een ruit van 1,00mx1,30m. Met beide lengtes kunt u dus prima uit de voeten zonder dat er sprake is van veel verlies. Zoals aangegeven blijven langere lengtes beperkt beschikbaar, dus ook voor een grotere ruit zijn Belned dark red Meranti glaslatten verkrijgbaar.

Belned news:

Belned is now also PEFC certified.

Belned B.V. is now PEFC-certified in addition to FSC® (and KOMO-) (Certificate number: SKH-PEFC-COC-5319)

Read more

Product promodeal:

Gratis Megagun GB

Gratis Megagun GB

Read more